Bancuri cu Ion si Maria Pagina 1

 
 

*Ion se trezeste intr-o dimineata cu o mahmureala ingrozitoare dupa o noapte petrecuta la o petrecere de afaceri. Se chinuie sa-si deschida ochii si primul lucru pe care il vede sunt doua aspirine asezate langa un pahar cu apa pe noptiera. Si langa el, un trandafir rosu! Ion se ridica din pat si-si vede hainele curate si calcate.
Se uita prin camera si vede ca totul e in ordine perfecta si luceste de curatenie. La fel e si in restul casei.
Ia aspirinele, se sperie cand se uita in oglinda din baie si vede ca are un ochi vanat si in cele din urma observa un bilet pe masa pe care scria:
"Dragul meu, micul dejun e in cuptor. Eu am iesit la cumparaturi. Te ** iubesc**!!!" Se taraste gemand pana in bucatarie si vede ca intr-adevar il asteapta micul dejun aburind si ziarul de **dimineata**…
Fiul lui e si el in bucatarie. Ion il intreaba cu multa precautie:
- Fiule, ce s-a intamplat azi-noapte?
- Pai, ai ajuns acasa beat turta dupa 3 dimineata si ai luat-o razna. Ai rupt masuta din sufragerie, ai vomitat pe coridor, te-ai pisat pe floarea mamei si ti-ai invinetit un ochi cand ai dat cu capul de usa , ca sa arati ce tare esti.
- Atunci de ce este totul intr-o ordine atat de perfecta, atat de curat, am primit un trandafir rosu si micul dejun ma asteapta pe masa????
- Ah, asta-i simplu, ii raspunde fiul.
Mama te-a tarat pana in dormitor si cand a incercat sa-ti dea jos pantalonii i-ai spus: "Lasa-ma in pace, tarfa ce esti, sunt insurat!"

Morala:
Masuta rupta - 300lei
Micul dejun - 10 lei
Trandafirul rosu - 5 lei
Aspirinele - 0.50 lei
DAR... sa spui lucrul potrivit la momentul potrivit... e de nepretuit!!Ion vine acasa beat la trei dimineata. Maria sta in pat, treaza. Indraznetul apuca un scaun si il aseaza langa pat.
– Ce faci cu asta?, intreaba Maria, infuriata la culme.
– Vreau sa stau in primul rand cand incepi circulIon vine de la serviciu mai repede ca in alte zile, suna la usa si asteapta sa-i deschida Maria.
Aceasta isi ascunde amantul in mare graba in spatele televizorului , unde avea o perdea si deschide usa.
Ion isi saruta nevasta, porneste televizorul si-si soarbe obisnuita bere.
- Marie, azi e meci mare, joaca Dinamo cu Steaua, sa vezi spectacol. Sarmana nevasta nu mai stia cum sa-l faca pe barbatu-su sa iasa din camera. In cele din urma, striga din bucatarie:
- loane, vino repede sa vezi ce ciudatenie mi s-a intamplat! Am scapat o farfurie de portelan pe jos si mi-a sarit inapoi in mana, intacta!
- Asta-i nimic! striga din camera sotul. Adineauri un jucator de la Steaua a luat cartonas rosu si eliminat de pe teren, a iesit pe la noi prin camera, injurand!Maria:
- Ioane, zi-mi si tu citeva cuvinte calde...
Ion:
- Marie, sa te arda focul!Ion s-a casatorit de curind cu Maria. Se intilneste cu un prieten.
- Am auzit ca te-ai casatorit. Nu-i asa ca-i mai bine?
- Nu-i mai bine, da-i mai des..Ion o întreabă pe Maria: - Mărie, ţie ţi-ar plăcea să fii bărbat? Maria răspunde: - Da, Ioane, da' ţie?Seara, Ion şi Maria se pregătesc de culcare. Ion iese afară să se uşureze. Se întoarce peste cîteva minute cu pantalonii uzi. Maria îl întreabă: - Plouă? - Nu, bate vîntul.Ion şi Maria în şură. Ion către Maria: - Mărie, dă jos fusta... - Vai, Ioane, e ruşine... - Dă-o jos că eu sînt bărbat şi ştiu de toate... Maria dă jos fusta... - Mărie, dă-ţi jos ciorapii... - Vai, Ioane, nu pot, e ruşine... - Dă-o jos cum îţi spun că eu sînt bărbat şi ştiu de toate... Maria dă jos ciorapii... - Mărie, dă jos chiloţii... - Vai, Ioane, e ruşineee... - Mărie, dă jos chiloţii că eu sînt bărbat şi eu ştiu de toate... Maria dă jos chiloţii. - Pe aici, după cum mi-o zis Vasile, ar trebui să fie o gaură.Ion şi Maria, familie de gospodari ai satului. Cum viaţa era tot mai grea, se gîndesc să mai facă economii: - Auzi, Mărie, dacă tu ai avea patru ţîţe, n-ar mai trebui să ţinem vaca! - Dacă tu, Ioane, ai avea două p**i, n-ar mai trebui să ţinem sluga!ION: Marie vezi tu piciorul asta stang al tau?
MARIA: Il vad Ioane
ION: Sa sti ca-i Craciunul
MARIA: Bine Ioane
DUPA CATEVA MINUTE ION ZICE
ION: Marie vezi tu piciorul asta drept al tau?
MARIA: Da Ioane
ION: Sa sti ca-i Revelionul
MARIA: Bine Ioane
ION: Maria pregatestete ca-ti fac o vizita intre sarbatori:))