Bancuri cu Ion si Maria Pagina 1

 
 

*Ion se trezeste intr-o dimineata cu o mahmureala ingrozitoare dupa o noapte petrecuta la o petrecere de afaceri. Se chinuie sa-si deschida ochii si primul lucru pe care il vede sunt doua aspirine asezate langa un pahar cu apa pe noptiera. Si langa el, un trandafir rosu! Ion se ridica din pat si-si vede hainele curate si calcate.
Se uita prin camera si vede ca totul e in ordine perfecta si luceste de curatenie. La fel e si in restul casei.
Ia aspirinele, se sperie cand se uita in oglinda din baie si vede ca are un ochi vanat si in cele din urma observa un bilet pe masa pe care scria:
"Dragul meu, micul dejun e in cuptor. Eu am iesit la cumparaturi. Te ** iubesc**!!!" Se taraste gemand pana in bucatarie si vede ca intr-adevar il asteapta micul dejun aburind si ziarul de **dimineata**Ion vine acasa beat la trei dimineata. Maria sta in pat, treaza. Indraznetul apuca un scaun si il aseaza langa pat.Ion vine de la serviciu mai repede ca in alte zile, suna la usa si asteapta sa-i deschida Maria.
Aceasta isi ascunde amantul in mare graba in spatele televizorului , unde avea o perdea si deschide usa.
Ion isi saruta nevasta, porneste televizorul si-si soarbe obisnuita bere.
- Marie, azi e meci mare, joaca Dinamo cu Steaua, sa vezi spectacol. Sarmana nevasta nu mai stia cum sa-l faca pe barbatu-su sa iasa din camera. In cele din urma, striga din bucatarie:
- loane, vino repede sa vezi ce ciudatenie mi s-a intamplat! Am scapat o farfurie de portelan pe jos si mi-a sarit inapoi in mana, intacta!
- Asta-i nimic! striga din camera sotul. Adineauri un jucator de la Steaua a luat cartonas rosu si eliminat de pe teren, a iesit pe la noi prin camera, injurand!Maria:
- Ioane, zi-mi si tu citeva cuvinte calde...
Ion:
- Marie, sa te arda focul!Ion s-a casatorit de curind cu Maria. Se intilneste cu un prieten.
- Am auzit ca te-ai casatorit. Nu-i asa ca-i mai bine?
- Nu-i mai bine, da-i mai des..Seara, Ion şi Maria se pregătesc de culcare. Ion iese afară să se uşureze. SeIon şi Maria, familie de gospodari ai satului. Cum viaţa era tot mai grea, se gION: Marie vezi tu piciorul asta stang al tau?
MARIA: Il vad Ioane
ION: Sa sti ca-i Craciunul
MARIA: Bine Ioane
DUPA CATEVA MINUTE ION ZICE
ION: Marie vezi tu piciorul asta drept al tau?
MARIA: Da Ioane
ION: Sa sti ca-i Revelionul
MARIA: Bine Ioane
ION: Maria pregatestete ca-ti fac o vizita intre sarbatori:))